BRAVOS SP. Z O.O.
ul. Złotego Smoka 12, Gorzów Wlkp.
tel. 957 288 138  www.bravos.pl

KIEHL Grasset 5L

ŚRODKI CZYSZCZĄCE > Do przemysłu spożywczego
main main
Kod: K550405
Producent: KIEHL
main
Cena brutto: 153,18 zł
Cena netto: 124,54 zł

Alkaliczny płyn przeznaczony do usuwania tłuszczy oraz olejów.


Właściwości

Alkaliczny, szybkodziałający środek do mycia kuchni przeznaczony do usuwania tłuszczu, oleju i białka pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Grasset można stosować z zimną i ciepłą wodą. Działa antykorozyjnie. Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze spożywczym.

Skład

Anionowe związki powierzchniowo-czynne < 5 %, niejonowe związki powierzchniowo-czynne < 5 %, mydło < 5 %, rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki, fosforany < 5 %, zasady.
pH (koncentratu): ok. 13                                                           
pH (roztworu roboczego): ok. 11

Obszar zastosowania

Do mycia wodo- i zasadoodpornych podłóg, ścian i powierzchni w zakładach przemysłu spożywczego, a w szczególności w: kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych i ubojniach, mleczarniach, serowarniach, piekarniach, szpitalach, hotelach itp. Nadaje się także do zastosowania w urządzeniach pianowych. Dzięki właściwościom antykorozyjnym może być stosowany między innymi do aluminium eloksalowanego. Nie nadaje się do powierzchni wrażliwych na zasady takich jak: linoleum, powierzchnie pokryte lakierem dyspersyjnym itp.

Sposób użycia

Przed pierwszym zastosowaniem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu.

Mycie bieżące (mycie / maszynowe mycie na mokro / mycie powierzchni):
50-200 ml na 8 L wody (ok. 1-4 szpryce).

Mycie gruntowne:
1 L na 8 L wody, szorować przy użyciu maszyny, zebrać.

Mycie pianą:
Pojemnik napełnić nierozcieńczonym produktem. W zależności od zabrudzenia ustawić dyszę w przedziale od 1:4 do 1:10. Powierzchnię pokryć pianą. Po ok. 10 min. spłukać czystą wodą.

Usuwanie uporczywych zabrudzeń:
Grasset stosować nierozcieńczony.

Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć bardzo dokładnie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 40-60 ºC przyśpiesza działanie Grassetu na trwałe zabrudzenia tłuszczowe. W przypadku zabrudzeń po białku lub tłuszczu należy pokryć powierzchnię Grassetem w odpowiednim stężeniu (z zimną wodą) a podczas szorowania podłogi wlać gorącą wodą do zbiornika maszyny.

Zużycie na m²
Mycie/ Maszynowe mycie na mokro: 0,5-1 ml
Mycie powierzchni: 1 ml
Mycie gruntowne: 40 ml
Mycie pianą: 20 ml